Activiteit

Duurzaamheidsmarkt

zaterdag 4 november 2023 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Kom naar de Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 4 november tussen 12.00 en 16.00 uur in en om het Stadsloket Oost (Oranje Vrijstaatplein 2). Ontdek hoe u een positieve bijdrage kunt leveren aan een duurzame toekomst! Bijvoorbeeld hoe u met een aantal simpele aanpassingen uw huis energiezuiniger kunt maken. Bent u erbij?

Op de markt delen duurzaamheidsexperts, organisaties, ondernemers en bewoners hun ideeën, projecten en praktische tips met bezoekers en met elkaar. Zo zijn het Repaircafé, Jungle Amsterdam en de Fixbrigade, de Buurtcampus, MeerEnergie en andere energiecoöperaties aanwezig. Van energie en biodiversiteit tot duurzaam voedsel en het hergebruiken van spullen en middelen, alles komt aan bod!

Markt
U kunt vragen stellen aan professionals van verschillende organisaties en langs marktkramen van initiatieven en organisaties uit stadsdeel Oost struinen. De energiecoach van stichting !Woon staat klaar om praktische tips te geven over verduurzamen en energiezuinig wonen. Ook kunt u informatie krijgen over het vervangen van uw gasfornuis door elektrisch koken met inductie.

Presentaties
Er zijn verschillende presentaties. Bijvoorbeeld over de duurzame staat van de Indische Buurt of over ‘Energie uit water’.

Bestuurder Rick Vermin geeft een duurzaamheidspresentatie tussen 13:00 en 13:30 uur.

Er wordt van 14:00 tot 15:00 uur een inspiratiesessie gegeven over klimaat en gedrag door Tessa Kramer, klimaatburgemeester. Voor deze inspiratiesessie met Tessa kunt u zich aanmelden door te mailen naar: n.neeskens@amsterdam.nl. 

Vanaf de duurzaamheidsbakfiets wordt informatie gedeeld over het verduurzamen van uw woning en er wordt hulp aangeboden bij het aanvragen van subsidies.

Er vindt een jongerendebat plaats waar alle jongeren aan mee kunnen doen om 14:00 uur.

In de expositieruimte is van Framer Framed de expositie Performing Colonial Toxicity te zien over de Franse nucleaire geschiedenis in de Algerinse Sahara. Deze vindt plaats om 12:30, 13:30 en 14:30 uur. Aanmelden hiervoor kan bij de ingang naast de raadzaal achterin het stadsloket.

Er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen.

Wilt u met een stadsdeelbestuurder of klimaatburgemeester in gesprek? Dat kan ook!

Aanmelden kraampje
Heeft u zelf ook een idee voor een duurzaamheidskraampje? Deel uw ideeën en inzichten met andere en meld u aan voor een kraampje. Er zijn nog plekken beschikbaar. Aanmelden kan via deze link: surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=db3d2q2b

Film, drinken en kunst
Naast de vele leerzame kraampjes die veel inzicht bieden in duurzaam denken en duurzaam doen, is er natuurlijk ook plek voor vermaak! U kunt op de duurzaamheidsmarkt ook genieten van film, thee/koffie en kunst.

De markt vindt plaats tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 5 november 2023. Tijdens deze week moedigen we iedereen extra aan om iets te doen aan een beter klimaat. U bent van harte welkom.

Hopelijk zien we u 4 november op het Oranje Vrijstaatplein!

Locatie
Stadsloket Oost. Oranje Vrijstaatplein 2 Amsterdam.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam denken en duurzaam doen.
Deel dit: