Bericht

Speeltuin Centrumeiland klaar

Geplaatst op 21 april 2022, 11:01 uur
Illustration

De tijdelijke speeltuin voor kinderen van Centrumeiland is klaar. De speeltuin is begin april feestelijk geopend. De kinderen mochten zelf het lintje van de speeltuin doorknippen. De speeltuin ligt tussen de Merdekagracht en het voetpad naar de Pampuslaan, naast de nieuwe tijdelijke parkeerplaats.

Ook was er een poffertjeskraam en de kinderen konden naambordjes schilderen voor de speeltuin. De kinderen hebben de speeltoestellen zelf gekozen. Een speeltuin voor en door de buurt.

Jonge ontwerpers
Het ontwerp van de speeltuin is gemaakt samen met een groep enthousiaste jonge Centrumeilanders. De kinderen hebben zelf gekozen welke speeltoestellen er in de speeltuin staan. In de speeltuin kun je klimmen, schommelen, draaien of gewoon ‘chillen’. Er is ook een hoekje gemaakt voor de allerkleinsten.

Hergebruik van materialen
In de speeltuin staan nieuwe speeltoestellen. Ook maken we gebruik van hergebruikte materialen. Zo zijn de paaltjes rond het hoekje voor de kleintjes gemaakt van een oude funderingspaal die onder de brug Vijzelstraat / Keizersgracht stond.

Contact

  • Martijn Kruijf, omgevingsmanager IJburg
  • 06 - 5141 9935
  • m.kruijf@amsterdam.nl
Deel dit: