Activiteit

Denk en doe mee met stadslandbouw op strand Strandeiland

woensdag 6 juli 2022 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Zie jij het al voor je? Een groene oase dichtbij huis waar je je eigen groenten en fruit kunt (laten) verbouwen, zelf of via een oogstaandeel zodat je verzekerd bent van lokale groenten en fruit. Een plek om te ontdekken en te leren van en over de natuur: wat werkt wel en wat niet in de grond van onze Eilandenarchipel IJburg? 

Dit kan werkelijkheid worden met een gezamenlijke inspanning! Een kans om samen met (nieuwe) buren te pionieren en waardevolle duurzame stappen te zetten in een nieuw te ontwikkelen project op IJburg met als voorlopige werktitel: ’Onze Tuinen' (ja, geïnspireerd op de Tuinen van West ;-).

Op woensdag 6 juli a.s. om 19:30 willen we een brainstormsessie organiseren over een eerste opzet van een tijdelijke locale voedselproductie op het strand van Strandeiland. Deze brainstorm vindt plaats in het Strandlokaal op het IJburgse strand (ingang via restaurant van de Japanner). We willen graag uitkomen op een opzet die aantrekkelijk en levensvatbaar is. Waaraan jij zou willen bijdragen in kennis, tijd, contacten en/of als afnemer van de groenten en kruiden.

Va

n harte welkom om je kennis/ervaring en ideeën te komen delen. Ook als je gewoon enthousiast en geïnteresseerd bent in ons initiatief vinden we het leuk je te ontmoeten. Fijn als je even laat weten als je komt: onzetuinen.amsterdam@gmail.com

Hartelijke groeten! 

Sanne en Manuela

 

 

 

 

Locatie
Strandlokaal IJburg
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: