Activiteit

Pure groenten van de Nieuwe Bodem

zaterdag 17 december 2022 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

Wil jjj volgende week ook (h)eerlijke palmkool en aardperen waar ook nog eens een mooi verhaal aan vastzit? Bestel dan voor donderdag 15 december 20:00 uur op https://www.nieuwebodem.nl/palmkool-aardperen/ knisperverse groenten speciaal voor jou geoogst.

Je kan je bestelling op zaterdag 17 december tussen 13:00 en 17:00 uur ophalen bij het groene strandpaviljoen Vrijlland op het Strand van Strandeiland. Leuk om je afhaalmoment te combineren met het Winterevent Samen voor Pampus. Op Vrijland die dag tussen en 13 en 17 uur een Vrijmarkt met een ruilmarkt, Surinaamse hapjes, koken en broodjes bakken op kampvuur, warme chocomelk een tafelvoetbalcompetitie en een DJ. En ook op bij Factor-IJ, Stijldepartment, Carabic op de Pampusweg feestelijke activiteiten.

Wat is de Nieuwe Bodem? Een vriend van mij is met een aantal andere bevlogen mensen een stuk land in de Achterhoek gaan cultiveren. Op Nieuwe Bodem 'boeren' en leren zij daar, samen op zoek naar een ecologisch en duurzaam alternatief dat in staat is gezond voedsel te produceren en een eerlijk inkomen voor de boer te leveren op een behapbare schaal.
De gewassen worden geteeld waarbij de bodem gezond wordt gehouden en de biodiversiteit versterkt. Door walnotenbomen en hazelaars, fruitbomen, bessenstruiken, groenten, kruiden en bloemen door elkaar te planten zijn de gewassen minder plaaggevoelig en zijn kunstmest of giftige bestrijdingsmiddelen niet nodig. En dan is er natuurlijk ook sprake van een korte keten: gewassen van Nederlandse bodem rechtstreeks van het land, zonder tussenkomst van een supermarkt. Win, win, win!

 

Locatie
Vrijland
Kosten toelichting
Voor de bestelde groenten betaal je. Het Winterevent is gratis toegankelijk
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: