Bericht

Nieuwe Strand IJburg niet open op 1 mei

Geplaatst op 30 april 2019, 10:01 uur

 

De gemeente moet de opening van het strand IJburg op woensdag 1 mei helaas uitstellen. De feestelijke opening op 2 mei gaat daarom niet door. Ondanks de inspanningen blijkt dat het zandniveau op het strand op een enkele plek nog net niet voldoende is.

In overleg met de provincie Noord-Holland is daarom besloten nog geen publiek op het strand toe te laten. Er moet eerst een aantal extra maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat we veilig aan het nieuwe strandseizoen kunnen beginnen. De hekken blijven dus nog even dicht.

Nieuwe datum onbekend
Wij vragen nog even om uw geduld. Als de nieuwe openingsdatum van het strand bekend is, dan maken wij dit zo snel mogelijk bekend.

Hoe kom ik bij het strand?
Volg de Pampuslaan richting Lolaland en u vindt Strand IJburg aan de linkerzijde. Het strand is het beste bereikbaar met de fiets of OV. Er zijn door bouwwerkzaamheden minder parkeerplaatsen beschikbaar.

Gehandicapten bereiken het strand via het rolstoel-/rollatorvriendelijke pad. Dit pad start bij de parkeerplaats en loopt over de lengte van het strand.

Voorzieningen
Op het strand zijn een EHBO-post, strandtoezicht en toiletten aanwezig. Ook zijn er 3 sportvelden voor vrij gebruik. Aan het begin van de zomer komen er enkele foodtrucks te staan. Lolaland verkoopt ook eten en drinken.

Bij Lolaland is een winkeltje dat diverse artikelen voor op het strand verkoopt.

Om het strand afvalvrij te houden, staan er prullenbakken verspreid over het strand. Gooi al uw afval alstublieft in de bakken.

Honden, kampvuur, BBQ
Honden, kampvuren en barbecues zijn niet toegestaan op het strand.

Strandtoezicht

  • Er is dagelijks tussen 11.00 en 19.00 uur strandtoezicht aanwezig.
  • Bij slecht weer is er minder of geen toezicht.
  • Zwemmen kan veilig binnen de ballenlijn.
  • Buiten de ballenlijn zwemmen is gevaarlijk en daarom niet toegestaan.
  • Andere vormen van watersport zijn niet toegestaan binnen de ballenlijn.
  • Het werkterrein is op het water afgezet met gele boeien en op het land met een vast hekwerk.
  • Voor surfen, zeilen en andere watersporten is het belangrijk om buiten de gele boeien (het werkterrein) te blijven.

Let op uw veiligheid
Op het land in de directe omgeving van het strand, zijn er nog volop werkzaamheden. Die delen zijn afgezet met hekken, omdat het er gevaarlijk is. Het is daarom niet toegestaan om over de hekken te klimmen.

Volg altijd de aanwijzingen op de borden en zwem alléén binnen het toegestane gebied.

Illustration
 
Deel dit: