Bericht

Strand IJburg en omgeving per 1 oktober tijdelijk gesloten voor publiek

Geplaatst op 30 september 2020, 15:17 uur

Beste Centrumeilanders,

 

Het is weer herfst buiten en we nemen daarom op 1 oktober afscheid van het strandseizoen van 2020. Dit betekent dat de voorzieningen op het strand sluiten. Dit jaar starten we op 1 oktober ook met een groot aantal werkzaamheden op en rond het strand. We hogen het strand op, we verwijderen het gebouw van Lolaland en we brengen grote hoeveelheden zand aan op verschillende plekken langs de Pampuslaan. Op die plekken moet de grond nog meer zakken om in de toekomst de bruggen en de trambaan op te kunnen bouwen. Deze bergen met zand blijven enkele jaren liggen. In het voorjaar van 2021 richten we het strand opnieuw in voor het volgende strandseizoen.  

 

Deze werkzaamheden brengen veel zwaar bouwverkeer met zich mee. Grote dumpers met zand die veel heen en weer rijden om zand naar de goede plek te brengen.

Dat bouwverkeer is gevaarlijk voor wandelaars, spelende kinderen en loslopende honden. Om gevaarlijke situaties te voorkomen hebben we er voor gekozen het gebied volledig af te sluiten. Zo kunnen we veilig en snel werken en er voor zorgen dat we klaar zijn voor het volgende strandseizoen.

 

Er blijft tijdens de werkzaamheden langs de Pampuslaan ruimte om te wandelen, te spelen en om de hond uit te laten. Op onderstaand kaartje kun je zien waar de bouwhekken komen te staan. Het voetbalveldje, de skatebaan en VrIJland blijven vanaf de Pampuslaan bereikbaar, net als de containers voor het surfen, roeien en suppen. Aan het begin van de Pampuslaan hebben we een nieuw honden uitrengebied gemaakt. Lolaland is nog tot en met 16 oktoberaanstaande open en via een kleine omleiding goed bereikbaar.

 

Samen houden we het veilig!

 

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met een van de omgevingsmanagers van IJburg:

 

Carin Bosboom

c.bosboom@amsterdam.nl

 

Martijn Kruijf

m.kruijf@amsterdam.nl

Illustration
 
Deel dit: