Bericht

Voetbalveldje Centrumeiland tijdelijk afgesloten

Geplaatst op 3 december 2020, 12:56 uur

Beste IJburgers,

 

Vanaf vrijdag 4 december wordt het voetbalveldje op Centrumeiland aan de Pampuslaan afgesloten. Dit doen we omdat we het bestaande pad tussen het veldje en de Pampuslaan weg moeten halen. Op de plek van dit pad gaan we het laatste deel van de voorbelasting van de trambaan maken. We leggen hier een hoge berg zand neer die er voor zorgt dat de grond sneller zakt. Dit is nodig om over een paar jaar de nieuwe trambaan op Centrumeiland aan te kunnen leggen.

We brengen het benodigde zand met grote ‘dumpers’ naar de locatie. Deze dumpers zijn zeer gevaarlijk voor wandelaars, kinderen en honden. Het is dan ook niet toegestaan om het werkterrein te betreden. Het voetbalveldje wordt dan ook tijdelijk afgezet met hekken.

 

De grondtransporten duren tot eind december. Zodra de voorbelasting klaar is en er geen grondtransporten meer zijn, halen we de hekken rond het voetbalveldje weg en kan het weer gebuikt worden. Het veldje is dan alleen niet meer bereikbaar vanaf de Pampuslaan, maar vanuit de nieuwe woonwijk op Centrumeiland. Zodra het veldje weer open gaat dan laten wij dit weten.

In het nabijgelegen Theo van Goghpark is ook een voetbalveldje waar in de tussentijd naar hartenlust gesport en gespeeld kan worden.

 

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met een van de omgevingsmanagers van IJburg:

 

Carin Bosboom

c.bosboom@amsterdam.nl

 

Martijn Kruijf

m.kruijf@amsterdam.nl

Illustration
 
Deel dit: