Bericht

‘Robin Wood’ wint selectie voor laatste ontwikkelblok Centrumeiland

Geplaatst op 12 januari 2021, 09:28 uur

Na een openbare selectieprocedure heeft de gemeente op 18 december de ontwikkeling van blok 1 definitief gegund aan de combinatie Edwin Oostmeijer Projektontwikkeling B.V. en Fakton Capital B.V. Het ontwerp is van MKA Architects en ANA Architecten en vormt een duurzaam en levendig baken op de entree van het Centrumeiland.

Robin Wood
Het ontwerp van Robin Wood kenmerkt zich door een duurzame houtbouw constructie en door hergebruik van materialen. In het gebouw kan men straks wonen en werken. Er komen 165 woningen in, waarvan 80 in het middensegment en 85 in de vrije sector huur. Verder komen er onder andere horeca, een broedplaats met ateliers, kleinschalige kantoren en maatschappelijke voorzieningen. De oplevering staat gepland voor 2024.

Laatste ontwikkelblok
Centrumeiland is hét zelfbouweiland van de stad en krijgt 1.500 woningen. Op verschillende type zelfbouwkavels (individueel of collectief) kunnen bewoners hun eigen droomwoning laten bouwen. Daarnaast zijn er enkele kavels bestemd voor projectbouw door een ontwikkelaar, die via openbare tenders op de markt komen. Blok 1 is de laatste op het eiland. Uniek aan deze kavel is de positie aan de entree van het eiland waarmee het gebouw een gezichtsbepalende functie krijgt en een baken voor de wijk wordt.

Klik hier voor het nieuwsbericht op de website van de gemeente Amsterdam.

Illustration
 
Deel dit: