Bericht

Denk mee over een toekomstige OV/ fietsverbinding voor Zeeburgereiland

Geplaatst op 25 januari 2021, 14:27 uur

De komende jaren gaat de gemeente veel woningen bouwen op het Zeeburgereiland en IJburg en wordt het drukker in het openbaar vervoer (OV) en op de fietspaden. We onderzoeken daarom hoe bewoners en bezoekers straks, via een nieuwe openbaar vervoer/ fietsverbinding, van en naar deze eilanden kunnen reizen.

Voor het onderzoek bekijken we verschillende reisrichtingen en bestemmingen die meer keuzes bieden voor de reiziger dan nu. Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe verbinding vanaf Zeeburgereiland naar Noord zijn, of een verbinding via de Indische Buurt naar het Centrum, Amstel of SciencePark.  Omdat de ingreep voor het openbaar vervoer groot is, verwachten we dat we ook het bestaande fietsnetwerk op en rondom het Zeeburgereiland kunnen verbeteren.

Op basis van eerder onderzoek, zijn een aantal oplossingen overgebleven die we verder gaan bestuderen. We horen graag uw mening hierover. Via een korte enquête kunt u reageren op de overgebleven oplossingen en de criteria waarop we ze willen beoordelen.

Reageren kan, tot uiterlijk vrijdag 26 februari, via: https://surveys.enalyzer.com?pid=tepenm4h

 

Illustration
 
Deel dit: