Bericht

Landmaken Noordoever en Noordpunt Centrumeiland

Geplaatst op 28 april 2021, 15:48 uur

De ontwikkeling van de nieuwe eilanden van IJburg is in volle gang. Naast de woningbouw op Centrumeiland, de inrichting van het tijdelijke strand en het landmaken voor Strandeiland, starten we in het najaar van 2021 ook met landmaken aan de noordzijde van Centrumeiland.

Centrumeiland krijgt aan de noordzijde van de Pampuslaan nog uitbreiding. Dat zijn de Noordoever en de Noordpunt. Daarmee maken we Centrumeiland af.

Wat zijn de Noordoever en de Noordpunt?
Op het kaartje ziet u de grenzen van het land dat wordt gemaakt. De plannen voor de invulling van dit gebied zijn nog niet klaar. Dat betekent dat we nu nog niet precies weten welke gebouwen of voorzieningen er komen. We brengen u op de hoogte als er meer bekend is.

Tijdelijk
Omdat we nog geen definitieve plannen hebben voor dit gebied gaan we het tijdelijk gebruiken. Dat is ongeveer vanaf 2023, nadat het land voldoende is gezet. We gebruiken het dan bijvoorbeeld tijdelijk als opslag- of parkeerterrein voor de bouwactiviteiten op Centrumeiland.

Wanneer
Het landmaken voor dit gebied start vanaf oktober 2021, na afloop van het strandseizoen, en duurt tot in het voorjaar van 2022. Het Surfcenter en de andere watersportvoorzieningen verhuizen in oktober naar een plek op of bij het strand.

Bereikbaarheid
Het gebied aan de noordzijde van de Pampuslaan wordt met hekken afgezet en is dan niet meer toegankelijk. We weten nu nog niet hoe groot het benodigde werkterrein zal zijn en waar de hekken precies komen te staan. Hier informeren we u op een later moment nog over.

  • Het tijdelijke hondenuitrengebied langs de Pampuslaan komt waarschijnlijk te vervallen. Dit weten we pas zeker als bekend waar de hekken rond het werkterrein komen te staan. Het is nog niet duidelijk of er in de omgeving ruimte is voor vervanging van het hondenuitrengebied. Er zijn op de Bert Haanstrakade nog twee hondenuitrengebieden waar u gebruik van kunt maken.
  • Er komt een groot bouwterrein en meer bouwverkeer op de Pampuslaan tussen oktober 2021 en april 2022. We zorgen voor voldoende veiligheidsmaatregelen.

Meer informatie over planning en werkzaamheden volgt later dit jaar. Bewoners in de directe omgeving ontvangen in september 2021een bewonersbrief. Of kijk op amsterdam.nl/centrumeiland voor het laatste nieuws.

Vergunning
Om het land te kunnen maken hebben we een vergunning aangevraagd. Op dit moment ligt de aanvraag voor deze vergunning ter inzage. U kunt deze vinden en inzien via Bekendmakingen

Contact
Vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met omgevingsmanager Martijn Kruijf via m.kruijf@amsterdam.nl of 06 5141 9935.

Deel dit: