Bericht

Deelmobiliteit op Centrumeiland

Geplaatst op 11 mei 2021, 13:37 uur

Tijdens het bouwcafé op 20 april bleek er volop interesse voor deelmobiliteit onder de deelnemers. Diederik Basta (gemeente Amsterdam) en Walter Dresscher (DEEL) namen ons mee in deze wereld. Zij vertelden ons over de mogelijkheden en kansen van commercieel huren en coöperatief delen. Ook op Centrumeiland kan een deelconcept met elektrische (bak)fietsen, auto’s, e-scooters of wat voor vervoersmiddel dan ook succesvol zijn. En opvallend was vooral de wil van Centrumeilanders om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van dit samen doen.

Welke voordelen zien Centrumeilanders?

  • We willen contact met de buurt en vinden communitybuilding belangrijk. Deelmobiliteit kan hier een rol in spelen, net als de Bouwgaard nu doet.
  • We hebben behoefte aan verschillende vervoersmiddelen – soms een snelle e-bike voor de stad, soms een auto voor naar buiten – door delen wordt dit opeens betaalbaar en kunnen we zelf bepalen welke vervoersmiddelen we beschikbaar stellen.
  • Als we geen parkeerplek op ons kavel hoeven te realiseren kunnen we die ruimte anders inzetten, voor een veel leuker doel.
  • Op ons kavel hebben we nog parkeerplekken beschikbaar. Die zetten we graag nuttig in en zo staan voertuigen bovendien veilig en droog binnen.

Heb jij interesse of wil je graag een bijdrage leveren?
De komende tijd gaan we verder met (toekomstige) bewoners in gesprek. Hiervoor maken we eerst een inventarisatie van de geïnteresseerden. Zie jij ook de voordelen van deelmobiliteit? Of wil je misschien ruimte in jullie (bouwgroep)gebouw beschikbaar stellen? Laat het ons dan weten! Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar:


Illustration
 
Deel dit: