Bericht

Nieuwsbrief bewoners Centrumeiland - 20 mei 2021

Geplaatst op 25 mei 2021, 10:59 uur

Beste bewoner(s),

Dit is de nieuwe editie van de bewonersnieuwsbrief Centrumeiland. We praten je graag bij over het laatste nieuws, de voortgang van het project en de aankomende werkzaamheden op het eiland.

Openstelling tijdelijk voetpad naar Pampuslaan vertraagd
Eind april hebben we het tijdelijk voetpad richting de Pampuslaan aangelegd. In verband met de sloop van de skatebaan naast het nieuwe pad, kan het pad naar de Pampuslaan en het strand nog niet worden gebruikt. In de praktijk is gebleken dar de kraan die bij de sloop wordt gebruikt deels over dit pad draait. Het pad is daardoor nog niet veilig om te gebruiken. We verwachten de sloop van de skatebaan eind deze week af te ronden. Zodra we klaar zijn, stellen we het nieuwe tijdelijke pad direct open voor gebruik.

Verkeerslichten kruising Muiderlaan/Strandeilandlaan aangepast
Er zijn de afgelopen tijd meerdere meldingen openbare ruimte gemaakt naar aanleiding van onveilige situaties bij de oversteek op de kruising Muiderlaan / Strandeilandlaan. Hiernaast hebben wij als projectteam zelf ook bij de wegbeheerder aan de bel getrokken.
De wegbeheerder heeft naar aanleiding van alle signalen een onderzoek ingesteld. Het resultaat hiervan is dat de verkeerslichten inmiddels zijn aangepast en de oversteektijden zijn verlengd.

Strand IJburg is weer open!
Je zult het wel gemerkt hebben, maar strand IJburg is weer open! Iedereen is welkom om te komen zwemmen, recreëren en sporten. Op Strand IJburg kan je genieten van strand en water, volleyballen en voetballen, lessen volgen in suppen en surfen of skaten op de nieuwe skatebaan. Later deze zomer opent de gemeente ook een Informatie-en ontmoetingscentrum op het strand.
Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de gemeente:
https://www.amsterdam.nl/projecten/ijburg/deelprojecten-ijburg/strandeiland/nieuws-strandeiland/strand-ijburg-weer-open/

Uitnodiging partnerbijeenkomst Strand IJburg
Hoe maken we een fijne plek van het nieuwe strand? Een plek waar iedereen graag komt en waar veel leuke dingen te doen zijn? Heb je ideeën, wil je iets organiseren, of wil je betrokken zijn bij het strand? Log dan in bij de partnerbijeenkomst Strand IJburg. Tijdens de bijeenkomst kun je kennismaken met de partners die zich dagelijks inzetten voor een fijn strand. Ook vertellen initiatiefnemers over hun idee of project, zodat anderen kunnen aanhaken.
De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 1 juni, van 20.00-21.30 uur. Deelnemen kan via MS Teams via deze link: [ Link naar de virtuele MS Teams ruimte ]

Heb je zelf een idee, zoek je samenwerking en wil je daar op de bijeenkomst iets over vertellen? Neem dan voor 1 juni even contact op met Maureen Linthout van Stadsdeel Oost via m.linthout@amsterdam.nl of 06 5106 2124.

Aanleg Zuidoever vertraagd
De start van de aanleg van de Zuidoever is helaas vertraagd omdat de aanbesteding van het werk is mislukt. Als we de opdracht zouden gunnen zou het werk te duur worden. We hebben daarom besloten om de aanbesteding in zijn geheel terug te trekken. We gaan nu op zoek naar mogelijke bezuinigingen en houden later dit jaar een nieuwe aanbesteding. Omdat het plantseizoen voorbij is moeten we sowieso wachten tot de volgende winter voordat we het werk uit kunnen voeren.

Dit betekent dat de Zuidoever het komende zomerseizoen nog te gebruiken is voor een wandeling en recreatie. Vanwege de veiligheid is het echter niet toegestaan om hier ook te zwemmen. Zwemmen kan veilig op het officiële strand van IJburg waar ook zwemtoezicht aanwezig is. Om zwemmen op de Zuidoever te ontmoedigen graven we binnenkort een geul langs de waterlijn die we opvullen met grond en riet. Om parkeeroverlast langs de Strandeilandlaan tegen te gaan leggen we hier extra betonnen blokken in de berm.

Planning werkzaamheden
Hieronder staat een overzicht van de aankomende werkzaamheden. Dit overzicht wordt verstrekt door zelfbouwers en aannemers. Er kunnen zich (weers)omstandigheden voordoen die deze planning nog beïnvloeden.

Wegafsluitingen
- In verband met het maken van huisaansluitingen op het WKO-net sluit Eteck op 21 mei de Nydia Ecurystraat tijdelijk af. Het verkeer wordt omgeleid.
- In de week van 24 mei wordt op een aantal momenten de Camille Balystraat ter hoogte van kavel 11-11 afgesloten in verband met het opstellen van een bouwkraan. Het verkeer wordt omgeleid.

Traditioneel heien
Diverse aannemers zijn in de komende weken traditioneel aan het heien:
- Kavel 12-08 - start uitvoering: dinsdag 1 juni, duur: 5 werkdagen
- Vanaf de week van 31 mei worden er heiwerkzaamheden uitgevoerd op kavels 12-08, 13-02, 13-04. De exacte planning is op dit moment nog niet bekend. De betreffende aannemers sturen voorafgaand aan het heien een bewonersbrief met meer informatie.
- De heiwerkzaamheden op kavel 10-09 (De Warren) zijn later gestart dan vooraf gecommuniceerd. De werkzaamheden duren van 10 tot en met 27 mei.

Om hinder voor de omgeving te verminderen worden bij traditioneel heien de eerste 5 meter trilling- en geluidsarm voorgeboord en mag er pas na 8.00 u gestart worden met heien.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen? Of heb je suggesties voor onderwerpen waar je in de toekomst graag over geïnformeerd wilt worden? Mail dan naar de omgevingsmanager, Martijn Kruijf op: m.kruijf@amsterdam.nl

Als je deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, dan kun je je uitschrijven door dit in een reply op deze e-mail aan te geven.

Met vriendelijke groet,

Martijn Kruijf
Omgevingsmanager IJburg
Gemeente Amsterdam

Illustration
 
Deel dit: