Bericht

Start boren funderingspalen Gerda Tarobrug

Geplaatst op 16 november 2021, 10:17 uur
Illustration

Op 26 augustus hebben alle Centrumeiland bewoners een brief ontvangen ter aankondiging van de start bouw van de Gerda Tarobrug (Brug 2125) tussen Centrumeiland en Strandeiland. In deze brief stond dat de fundering van de brug in oktober en november zou worden aangelegd. Omdat er geen boorstelling beschikbaar was, is de aanleg van de funderingspalen vertraagd. De boorstelling is inmiddels beschikbaar en wordt op dit moment opgebouwd op het werkterrein van aannemer Ballast Nedam. Zij starten naar verwachting op donderdag 18 november met het boren van de eerste funderingspalen. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 16.00 uur, waarbij op werkdagen een uitloop mogelijk is tot 19.00 uur. Het boren van de funderingspalen neemt ongeveer drie weken in beslag en de laatste paal zal naar verwachting rond 8 december klaar zijn. Deze planning kan onder invloed van bijvoorbeeld weersomstandigheden wijzigen en is onder voorbehoud.

Het boren is trilling- en geluidsarm, maar niet geluidloos. U kunt tijdens deze periode dus enige hinder ervaren van de werkzaamheden. Hiernaast zullen er gedurende de dag betonwagens over de Strandeilandlaan rijden. Ballast Nedam werkt voor de bouwtransporten met het systeem van ‘just in time delivery’. Dat betekent dat alle leveranciers op afspraak komen. Zo wordt voorkomen dat te veel vrachtwagens tegelijk komen.

Alle leveranciers ontvangen een instructieboekje met routes en locatiegegevens. Hierdoor worden de leveranciers attent gemaakt op de bijzondere combinatie van wonen en bouwen op Centrumeiland, op het gebruik van de route door andere aannemers en op de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Strandeilandlaan. 
Aan het einde van de huidige Strandeilandlaan is de toegangspoort naar het werkterrein van Ballast Nedam. Het is niet toegestaan om het bouwterrein te betreden. Bouwplaatsen zijn gevaarlijk en geen plek om te spelen. We willen alle ouders vragen om hun kinderen te wijzen op deze gevaren en ze te vertellen dat het verboden is om een bouwplaats op te gaan.

Samen houden we Centrumeiland veilig!

Deel dit: