Bericht

Oost Begroot: Er kan gestemd worden

Geplaatst op 11 mei 2022, 09:31 uur
Illustration

Vanaf maandag 9 mei kunnen bewoners van IJburg, Zeeburgereiland en Oud-Oost stemmen op hun favoriete plannen die zijn ingediend voor Oost Begroot. Stemmen kan tot en met zondag 29 mei.
Bekijk de plannen die zijn ingediend per buurt:

IJburg, Zeeburgereiland
Er zijn in het totaal 36 plannen ingediend voor de volgende thema’s:

Meer groen in de buurt - € 91.354
Minder zwerfvuil en grofvuil - € 76.834
Plekken voor jongeren - € 71.896
Kinder- en jongerenactiviteiten - € 56.916
Op donderdag 2 juni wordt bekend gemaakt welke plannen worden uitgevoerd. De plannen moeten binnen een jaar na bekendmaking uitgevoerd zijn.

Oud-Oost
Er zijn in het totaal 32 plannen ingediend voor de volgende thema’s:

Meer groen in de buurt - € 90.160
Klimaat en duurzaamheid - € 80.715
Kinder- en jongerenactiviteiten - € 71.364
Kindvriendelijke buurt - € 57.312
Op dinsdag 31 mei wordt bekend gemaakt welke plannen worden uitgevoerd. De plannen moeten binnen een jaar na bekendmaking uitgevoerd zijn.

Stemmen
Hoe werkt het stemmen? Per post hebben alle bewoners van 12 jaar en ouder een brief ontvangen met daarin een unieke stemcode. Deze stemcode is persoonlijk en één keer te gebruiken.

Ga naar de pagina Oost Begroot, kies in de rechter kolom IJburg, Zeeburgereiland of Oud-Oost, afhankelijk van het gebied waarin u woont en ga naar ‘Stemmen’.
Kies de plannen die u goed vindt. Houd hierbij rekening met het beschikbare budget per thema. De plannen die u kiest per thema, mogen het beschikbare budget van het thema niet overschrijden. U hoeft niet het gehele bedrag per thema in te zetten.
Stem met uw persoonlijke stemcode.
Vragen en hulp
Heeft u geen brief ontvangen of vragen over Oost Begroot en kunt u het antwoord niet vinden op de pagina Oost Begroot? Neem dan contact op met ons via 06 3873 8041 of mail naar oostbegroot@amsterdam.nl.
Als u moeite heeft met het online stemmen, vraag dan hulp aan familieleden, vrienden of buren of neem contact op via bovenstaande contactgegevens.
Meer informatie
Bekijk de pagina Oost Begroot voor meer informatie.

Deel dit:
Afzender