Bericht

Welkom wooncoöperatie de Torteltuin!

Geplaatst op 7 juni 2022, 16:01 uur
Illustration

Wooncoöperatie de Torteltuin heeft op 31 mei een optieovereenkomst met de gemeente Amsterdam getekend voor kavel 9-07 op Centrumeiland IJburg. Hiermee is het startsein gegeven voor de ontwerpfase: de jongeren kunnen aan de slag met het ontwerp van hun toekomstige gebouw met sociale en middeldure huurwoningen.

De Torteltuin is een wooncoöperatie van zo’n 30 jonge Amsterdammers. Duurzaam, sociaal én betaalbaar wonen staat centraal. Deze jongeren wonen straks in een door henzelf ontworpen energieneutraal, klimaatbestendig en natuurinclusief gebouw. Er komen 40 woningen: 30 procent sociale huurwoningen en 70 procent middenhuurwoningen.

Gemeenschappelijk wonen
Het gebouw wordt een baken van gemeenschappelijk wonen. In de toekomst delen de jongeren een aantal voorzieningen met elkaar. Denk aan ontmoetingsruimte, een gemeenschappelijke buitenruimte en hobby/werkruimtes. Zij nemen op democratische wijze besluiten over het reilen en zeilen van de wooncoöperatie. Ook gaan ze de verbinding aan met de buurt door regelmatig activiteiten te organiseren.

Alles in eigen hand
Naast het ontwerp zijn ook de bouw en straks de verhuur en het beheer van de woningen in handen van de toekomstige huurders, verenigd in de wooncoöperatie. De woningen zijn en blijven altijd huurwoningen van wooncoöperatie de Torteltuin, dus van alle huurders samen. Ze kunnen niet verkocht worden.

Ook uw eigen huurwoning bouwen met een wooncoöperatie?
Wilt u ook met een wooncoöperatie uw eigen huurwoning ontwerpen, (laten) bouwen en beheren? Vorm dan met een groep mensen een wooncoöperatie. Bekijk hoe het werkt op pagina Wooncoöperatie.

Stichting !WOON kan u hierbij helpen. Of kom naar een van de cursussen van stichting !WOON. Zie de agenda op pagina Zelfbouw.

Nadat uw groep is toegelaten tot de kaartenbak voor wooncoöperaties kunt u meedingen naar kavels die beschikbaar komen.

Op dit moment staan er 3 kavels open voor inschrijving:


Deel dit: