Bericht

Het Bouwcafé: het ‘’Wolkenhuis’’, bruggenfamilies en meer

Geplaatst op 15 juli 2022, 15:39 uur
Illustration

Op dinsdag 28 juni 2022 vond na lange tijd weer een Bouwcafé plaats! Tijdens het Bouwcafé – dit keer live in het Strandlokaal – kwamen meer dan 15 zelfbouwers, bewoners en vertegenwoordigers van de gemeente samen.

In de nieuwe rubriek "ontwerp van de maand’’ trapte zelfbouwer Arnold van Emmerik de avond af: Arnold bewoont samen met zijn gezin het "Wolkenhuis" en vertelde over hun bouwavontuur. De revue passeerden de loting van de kavel, het ontwerp- en bouwproces en het daadwerkelijk wonen, waarbij Arnold zijn favoriete plek in huis ook verklapte aan de aanwezigen. Weetje: het huis heet “Wolkenhuis” vanwege de spiegelende ramen. Het wordt vaak gefotografeerd, zo ook voor een artikel in het Parool over Centrumeiland uit januari 2021. Opvallend zijn de vliesgevels van glas, trappenhuis, de nissen, de goudkleurige voordeur en woonkamer in de kelder.

Frits Groot, gemeentelijk projectleider Bruggen, had als tweede het woord. Tijdens zijn presentatie nam hij de luisteraars mee in een uitgebreid verhaal over de bruggenfamilies op IJburg en gaf hun daarmee een kijkje achter de schermen. Het verhaal wekte interesse op onder de aanwezigen en nodigde hen uit om vragen te stellen aan Frits Groot en Jan Uidam (technisch projectleider Centrumeiland).

Gerben Janse, één van de leden van het Bouwcaféteam, sloot de avond af met een korte vragenronde, om te inventariseren welke onderwerpen aanwezigen belangrijk vinden om tijdens toekomstige bouwcafés te bespreken. Als onderwerpen werden onder andere genoemd: de inrichting van de openbare ruimte; presentaties van de verschillende projecten die gaan starten, zoals Robin Wood Blok 1, (deel)mobiliteit op Centrumeiland specifiek, milieumaatregelen en meer.

Al met al vonden de deelnemers het een zeer interessant en geslaagd Bouwcafé, dat in september 2022 navolging zal vinden. Houd hiervoor hallocentrumeiland.nl en de nieuwsbrief in de gaten. Tot dan!

Illustration
Foto 1 (bovenaan): ''Wolkenhuis'' door fotograaf Edwin van Eis Foto 2 (onderaan): Foto van brug 2125, de Gerda Tarobrug
Deel dit: