Bericht

Tweerichtingsverkeer op Centrumeiland

Geplaatst op 19 augustus 2022, 12:18 uur
Illustration

Op maandag 5 september verandert de verkeerssituatie op Centrumeiland. Zo geldt er straks overal tweerichtingsverkeer op Centrumeiland. Alle straten kunnen dan vanuit twee richtingen gebruikt worden.

We hebben gemerkt dat het systeem van eenrichtingsverkeer niet goed werkt. Veel weggebruikers - bewoners en aannemers – houden zich er niet aan met opstoppingen en onveilige situaties als gevolg. Daarom gaan we de verkeerssituatie veranderen.

Wat er gaat gebeuren

  • Op Centrumeiland gaat er overal tweerichtingsverkeer gelden. Alle straten kunnen dan vanuit twee richtingen gebruikt worden.
  • Straten krijgen een woonerf inrichting met wegversmallingen of drempels en een maximumsnelheid van 15 km/u.
  • Tussen de Papa Koendersstraat en de Pampuslaan hebben we een nieuw voet- en fietspad gemaakt.
  • We hebben een nieuwe route gemaakt voor bouwverkeer via de Pampuslaan en de Merdekagracht. De nieuwe route wordt vanaf september ook gebruikt door bewoners met auto’s. In die periode richten we de Strandeilandlaan definitief in.
  • Door de nieuwe route kan het (bouw)verkeer om Centrumeiland heen rijden. We verwachten dat er daardoor minder bouwverkeer via de Strandeilandlaan en de Van Gamerenstraat / Quashibastraat gaat.
  • Na oplevering van de Gerda Tarobrug in 2023 rijdt bouwverkeer richting Strandeiland via de Strandeilandlaan.

Wanneer
De nieuwe verkeerssituatie gaat in op maandag 5 september. We zetten de wegversmallingen en de nieuwe verkeersborden al iets eerder neer zodat alles op 5 september klaar staat.

Contact
Neem voor vragen contact op met omgevingsmanager Martijn Kruijf via m.kruijf@amsterdam.nl of 06 5141 9935

Illustration
Nieuwe verkeerssituatie Centrumeiland
Deel dit: