Bericht

Rondleiding Strandeiland en Centrumeiland

Geplaatst op 19 september 2022, 09:01 uur
Illustration

Speciaal voor het 20-jarig bestaan van IJburg organiseren wij op zaterdag 1 oktober rondleidingen over de nieuwe eilanden van IJburg: Strandeiland en Centrumeiland. Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen meedoen. Schrijft u zich daarom snel in via het inschrijfformulier op onze projectpagina.


Rondleiding Strandeiland.
Voor deze rondleiding openen we de hekken op Strandeiland. We starten met een uitleg bij de maquette van Strandeiland in het Strandlokaal. Dit is het informatiecentrum van IJburg op Strand IJburg. Daarna geven we tijdens een wandeling uitleg over de natuur en de ontwikkeling van het eiland. U kunt zich inschrijven voor tijdslots om 10.30 uur en 14.30 uur. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur. Inschrijven kan via de link naar het volledige bericht onderaan het bericht. 

- Startpunt: Strandlokaal op Strand IJburg, Pampuslaan 505
- Tijd: van 10.30 - 12.30 uur of van 14.30 – 16.30 uur

Het is een stevige wandeling over ruw terrein. De wandeling is hierdoor niet geschikt voor gehandicapten, mensen die slecht ter been zijn, wandelwagens en kinderen jonger dan 12 jaar oud. Stevige schoenen of laarzen zijn verplicht. Trek die aan of neem ze mee. 

Rondleiding Centrumeiland
We organiseren ook een rondleiding op Centrumeiland. Op dit eiland staan al heel wat huizen. We vertellen tijdens de rondleiding meer over de bouw van deze huizen, de architectuur en hoe we het eiland rainproof, duurzaam en ecologisch inrichten.

Ook voor deze rondleiding is keuze uit 2 tijdslots: om 13.00 en om 15.00 uur. Het startpunt van de rondleiding is bij bushalte Peter Martensstraat. In principe zijn alle straten toegankelijk voor gehandicapten, al is het mogelijk dat er zand op de weg ligt. Ook kinderen kunnen meelopen. Houd er wel rekening mee dat de uitleg niet is aangepast voor kinderen. Inschrijven kan via de link naar het volledige bericht onderaan het bericht. 

- Startpunt: bushalte Peter Martensstraat (kant Haveneiland)
- Tijd: van 13.00 – 14.30 uur of van 15.00 – 16.30 uur

Contact
Carin Bosboom, omgevingsmanager van IJburg
06 8351 5465
c.bosboom@amsterdam.nl

Deel dit: