Bericht

Opening Zuidoever Centrumeiland uitgesteld

Geplaatst op 14 december 2022, 17:27 uur
Illustration

De opening van de Zuidoever is tot in ieder geval begin 2023 uitgesteld. Dit is het nieuwe voetpad en de uitrenstrook voor honden langs de Strandeilandlaan. De bouwhekken blijven daarom langer staan dan we eerder aangaven.

Planten, struiken en bomen
De reden hiervoor is dat een deel van de grassen, struiken en bomen, door de warme en extreem droge zomer, niet goed zijn aangeslagen. We moeten een deel opnieuw inzaaien of planten. Sommige planten hebben meer tijd nodig om te groeien. Omdat het prille groen zeer kwetsbaar is voor beschadiging door mensen of honden, moet het gebied nog even achter de hekken blijven staan. Afhankelijk van hoe het groen er begin volgend jaar bijstaat, bepalen we of het voetpad en de uitrenstrook open kunnen.

Over de Zuidoever
De Zuidoever wordt een natuuroever met diverse gras- en kruidensoorten, orchideeën, oeverplanten en verschillende bomen. Naast plantensoorten komen er verblijfsplekken voor dieren zoals padden, vleermuizen, de ringslang en de oeverzwaluw.

Natuuroever
De Zuidoever vormt een groene verbinding met de Diemervijfhoek die aan de overkant van het water ligt. De natuuroever is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook belangrijk voor een leefbare en gezonde stad die bestand is tegen hitte en wateroverlast.

Contact
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van Centrumeiland:

Martijn Kruijf
m.kruijf@amsterdam.nl

Illustration
Bekijk de kaart om te zien welke dieren er kunnen komen bij de Zuidoever.
Deel dit: