Bericht

Update werkzaamheden Strandeilandlaan

Geplaatst op 21 december 2022, 12:08 uur
Illustration

De definitieve inrichting van de Strandeilandlaan is in volle gang. Door verschillende omstandigheden lopen de werkzaamheden uit. De weg gaat daardoor pas enkele maanden later open dan we eerder hebben aangegeven.


Oorzaken vertraging
- We zijn voor een deel afhankelijk van andere partijen die op en langs de Strandeilandlaan aan het werk zijn. De invloed hiervan is groter dan we vooraf dachten. We kunnen daardoor de werkzaamheden niet in één keer doen, maar moeten deze in delen opknippen. Daardoor duurt de uitvoering langer.

- Het is nu te koud om asfalt te leggen. Een weg bestaat uit 3 lagen asfalt, waarvan er minimaal 2 nodig zijn om er auto’s overheen te laten rijden. In de eerste planning zouden we de eerste 2 lagen in december leggen en kon de Strandeilandlaan weer open. Die planning gaan we door het koude weer niet halen.

- De asfaltfabriek is van januari tot half maart 2023 dicht voor onderhoud. Zodra er weer asfalt beschikbaar is, starten we met het asfalteren van de rijbanen en fietspaden.

Wanneer
- Vanaf maandag 9 januari 2023 starten we met het weghalen van de tijdelijke bestrating aan de kant van de woningen. Daarna richten we deze strook definitief in. We starten bij de Quashibastraat en werken richting de Muiderlaan. We verwachten dat deze werkzaamheden eind maart klaar zijn.

- Tijdens de werkzaamheden blijven de voordeuren van woningen bereikbaar met loopschotten.

- U kunt uw auto op de algemene parkeerplaats parkeren.

- De werkzaamheden zijn besproken met alle nood- en hulpdiensten. Zij hebben altijd toegang tot het werkterrein en kunnen met voertuigen tot vlakbij de woningen komen.

Let op
Wij vragen de bewoners van de Strandeilandlaan om vóór maandag 9 januari 2023 losse spullen zoals fietsenrekken, bankjes en plantenbakken weg te halen zodat wij hier kunnen werken.

Ondergrondse afvalcontainers
Ook de ondergrondse afvalcontainers aan de Strandeilandlaan zijn pas later te gebruiken dan eerder aangegeven. We kunnen de containers pas openstellen als het asfalt is gelegd en de afvalwagens over de weg kunnen rijden. We laten de tijdelijke bovengrondse afvalcontainer in de Virginiastraat daarom langer staan.

Contact
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met:

Martijn Kruijf, omgevingsmanager
06 5141 9935
m.kruijf@amsterdam.nl

Deel dit: