Bericht

Burenplantdag Centrumeiland

Geplaatst op 22 februari 2023, 14:43 uur
Illustration

Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren wij samen met de tuinierders van de Bouwgaard van 13.00-16.00 uur de Burenplantdag Centrumeiland. Komt u ook? Aanmelden is niet nodig.

Wat gaan we doen?

In de buurttuin op de tijdelijk ingerichte wadi aan de Nydia Ecurystraat gaan we de moestuin- en plantenbakken inzaaien en beplanten. Er is een hovenier aanwezig die u kan helpen om uw vingers (nog) groener te maken. Of leer tijdens een korte wandeling met onze landschapsarchitect meer over de flora en fauna op Centrumeiland. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Maak een insectenhotel of rijg pinda’s voor de vogels. Bij de mobiele baristakar kunt u lekkere thee of koffie halen. Voor de kinderen is er limonade.

Wat is een wadi?

Een wadi is een lager liggend gedeelte in het groen waar het regenwater de grond in kan zakken. Daardoor is de grond beter bestand tegen heftige regenval. Daarnaast is het ook een ontmoetingsplek voor de buurt.

De Bouwgaard zoekt actieve buurtgenoten!

Wilt u vaker tuinieren, klussen en lekker buiten zijn? Meldt u zich dan aan bij de Bouwgaard, een bewonersinitiatief voor tijdelijke buurttuinen op Centrumeiland. Als u zich vóór 1 maart aanmeldt, kunt u op 4 maart alvast het inzaaiplan voor de Burenplantdag bespreken en een kijkje nemen in de buurttuin. Aanmelden kan bij Denise Peroti door een e-mail te sturen naar d.peroti@amsterdam.nl 

Contact 

Voor vragen over de Burenplantdag kunt u contact opnemen met Denise Peroti, omgevingsmanager IJburg. 

Telefoon: 06 1069 8899

E-mail: d.peroti@amsterdam.nl 

Deel dit: