Bericht

Opening wooncoöperatie De Warren

Geplaatst op 24 april 2023, 16:42 uur
Illustration

Op vrijdag 21 april is wooncoöperatie De Warren officieel geopend. De wooncoöperatie won de eerste tender op Centrumeiland die speciaal als pilot voor wooncoöperaties was uitgeschreven. Na 6 jaar ontwikkelen is het woongebouw klaar.

Duurzaam
De Warren bestaat uit 36 sociale en middeldure huurwoningen. Het woongebouw is duurzaam gebouwd. Het heeft een houten draagconstructie, een grote groene gevel en een opslagsysteem voor regenwater. Het gebouw is daardoor rainproof en regenwater kan opnieuw gebruikt worden. Het gebouw heeft bijna 200 zonnepanelen en een eigen warmte-koudebron.

Opening
Bij de opening was wethouder Van Dantzig aanwezig. Samen met kinderen heeft hij een boom geplant in de binnentuin van het gebouw. Ook gaf hij aan het enorm knap en erg bijzonder te vinden dat in tijden van stijgende bouwkosten het deze groep burgers toch gelukt is om deze duurzame woningen te bouwen.

Wooncoöperatie
Een wooncoöperatie is een vorm van collectief wonen. Bewoners bepalen samen hoe zij het gebouw beheren. De leden van de wooncoöperatie zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het beheer van hun gebouw. Meer informatie over wooncoöperaties vindt u hier.

Contact
Voor vragen over wooncoöperaties of over Centrumeiland, kunt u terecht bij Martijn Kruijf, omgevingsmanager IJburg:

E: m.kruijf@amsterdam.nl
T: 06 5141 9935

Deel dit: