Bericht

Video: start strandseizoen Strand IJburg

Geplaatst op 17 mei 2023, 11:55 uur
Illustration

Zaterdag 13 mei was de feestelijke start van het strandseizoen op Strand IJburg. Voor volwassenen en kinderen was er van alles te doen. Bekijk de video en de foto's om te zien hoe leuk het was.

De IJburgse fanfare kwam spelen, er was een dansvoorstelling, een Zumba workshop en allerlei sportactiviteiten. Kinderen konden zich laten schminken of vliegers maken bij VrIJland. Ook was er van alles te doen op het water. Suppen, surfen en de nieuwste hit: Wingfoilen.

Informatiemarkt
Naast de activiteiten was er een informatiemarkt over de ontwikkeling van IJburg. Belangrijke thema’s kwamen aan bod: bereikbaarheid, bruggen en informatie over de verschillende eilanden. Ook kregen lokale ondernemers de kans om zich te laten zien.

Het seizoen
Op het strand is toezicht van 1 mei tot en met 30 september. Tijdens deze periode is de reddingsbrigade aanwezig. Ook de strandconciërges zijn dagelijks op het strand aanwezig om bezoekers te helpen bij vragen en bij te dragen aan een ontspannen sfeer op het strand. De openbare toiletten op het strand zijn gratis toegankelijk. Maak hier gebruik van en houd ze schoon. Het strand is verboden voor honden vanaf 1 april tot 1 oktober.

Strandlokaal
In het Strandlokaal is een expositie over de ontwikkeling van IJburg. Een schaalmodel laat zien hoe IJburg zich verder ontwikkeld. Een expositiekast toont archeologische vondsten uit het IJmeer. Bezoekers worden uitgenodigd het Strandlokaal ook te ervaren als plek waar bewoners van IJburg terecht kunnen om initiatieven te organiseren. Het Strandlokaal is te vinden op Pampuslaan 505. Het lokaal is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Contact
Ideeën voor de programmering van het strand of het Strandlokaal: Marcia van der Hart, gebiedsmakelaar
m.van.der.hart@amsterdam.nl

Video: feestelijke start strandseizoen


Deel dit: