Bericht

Vlieg mee over Centrumeiland

Geplaatst op 31 mei 2023, 11:50 uur
Illustration

In mei maakten we nieuwe dronebeelden van Centrumeiland. Op de beelden zijn alle nieuwe ontwikkelingen op het eiland te zien. Zo zijn de vernieuwde Strandeilandlaan en Gerda Tarobrug goed te zien.

Centrumeiland wordt een groene, duurzame en autoluwe wijk om te wonen. De eerste bewoners wonen er al. De woningen verspringen vergeleken met elkaar en verschillen in grootte. Hierdoor is er veel ruimte voor groen en pleinen. Een voorbeeld hiervan is de bomencarré, een vierhoekig park met bomen dat straks het hart van Centrumeiland vormt.

Zelfbouweiland
Centrumeiland is hét zelfbouweiland van de stad. Er komen zo’n 1.500 tot 1700 woningen, waarvan 60 tot 70 procent zelfbouw. Ook komen er sociale en middeldure huurwoningen. Juf Nienke en De Warren zijn de woongebouwen die het laatst klaar zijn. De ontwikkeling van het eiland loopt door tot en met 2029.

Gerda Tarobrug
Op de dronebeelden is de Gerda Tarobrug goed te zien. Dit is de eerste brug tussen Centrumeiland en Strandeiland. En is eerst alleen open voor bouwverkeer, omdat Strandeiland tot in de tweede helft van 2024 een afgesloten werkterrein blijft.

Contact
Martijn Kruijf, omgevingsmanager IJburg
m.kruijf@amsterdam.nl 


Deel dit: