Bericht

Aanmelden voor zelfbouw op kavel 05-13

Geplaatst op 20 juli 2023, 15:08 uur
Illustration

Op Centrumeiland is 3.000 vierkante meter vrije ruimte beschikbaar om een appartementencomplex te bouwen. Dit gebeurt op kavel 05-13. Die vrije ruimte gaat een ontwikkelaar samen met de toekomstige bewoners uitwerken. Ontwikkelaars die op Centrumeiland aan het werk willen gaan kunnen zich nu aanmelden via TenderNed.

Centrumeiland
Centrumeiland wordt een gemengde wijk met ongeveer 70 procent zelfbouwwoningen. In totaal komen er zo’n 1.500 tot 1.700 woningen op het eiland.

Kavel 05-13
De kavel ligt op een mooie plek aan het centrale plein van Centrumeiland, op de hoek van Srefidensiplein en Papa Koendersstraat. De kavel is onderdeel van blok 5. Dit blok bestaat uit 1 wooncoöperatief, 5 losse zelfbouwkavels, 4 Samen in het Klein-kavels en 1 zorgcomplex.

Er is ruimte voor deze projecten:

  • maximaal 2.850 vierkante meter koopwoningen. Minimaal 12 en maximaal 23 woningen
  • minimaal 150 en maximaal 300 vierkante meter horeca
  • maximaal 150 vierkante meter niet-woonfuncties, bijvoorbeeld kantoor

We zitten nu in de eerste fase van het maken van een appartementencomplex. We zoeken eerst een ontwikkelaar die een appartementencomplex wil maken. Als we een ontwikkelaar hebben gevonden, zoekt de ontwikkelaar naar toekomstige bewoners. In deze fase kunnen toekomstige bewoners in contact komen met de gekozen ontwikkelaars. U kunt zich abonneren op de zelfbouwnieuwsbrief om hierover bericht te krijgen.

Contact
zelfbouwcentrumeiland@amsterdam.nl 

Deel dit: