Bericht

Reageer op de plannen voor de toekomst van Zeeburgereiland en omgeving

Geplaatst op 28 september 2023, 09:55 uur
Illustration

Zeeburgereiland en IJburg zijn volop in ontwikkeling. De komende jaren bouwen we hier duizenden woningen. Om de eilanden leefbaar en bereikbaar te houden, hebben we plannen gemaakt. Die leest u hier. U kunt op de plannen reageren.  

 

Het Zeeburgereiland verandert de komende jaren naar een echte stadswijk met bijbehorende voorzieningen. Ook IJburg groeit verder. Steeds meer mensen wonen en bezoeken deze gebieden en gebruiken de tram, bus, fiets of de auto. De IJburglaan is een belangrijke route voor het verkeer van en naar de binnenstad. We willen dat deze gebieden leefbaar en bereikbaar blijven. Daarom hebben we hiervoor 4 plannen gemaakt.

 

De plannen: groen, stedelijk en gericht op fietsers

De  plannen geven meer ruimte aan fietsers en voetgangers en zorgen voor een betere doorstroom van auto’s en het openbaar vervoer. Drie plannen gaan over maatregelen in de infrastructuur. Plan vier beschrijft hoe de toekomst van het Zeeburgereiland eruitziet.   

 

Reageren

Ontbreekt er iets in de plannen of vindt u dat het anders moet? U kunt van donderdag 28 september tot en met donderdag 9 november 2023 reageren op de plannen. Doe dat via amsterdam.nl/inspraakzeeburgereiland.  

 

Inloopbijeenkomst woensdag 18 oktober

Woensdag 18 oktober is er een inloopbijeenkomst in de kantine van Sportgebouw Zeeburgereiland, Foekje Dillemastraat 118. Meer informatie over deze avond vindt u op: amsterdam.nl/inspraakzeeburgereiland


Deel dit:
1 reactie

Henk Hermsen

vr 10 mei 2024 15:14
De gemeente heeft zonder er een woord aan vuil te maken de Nota's van beantwoording uitgesteld. Eerst was het voor de zomer. Nu derde kwartaal.
In de tussentijd kunnen wij vaststellen wat er in de afgelopen 5 jaar in de prullenbak is beland. Onder-tussen is er alleen al aan de Piet Hein Auto Tunnel €... lees meer