Bericht

Bouw Lee Millerbrug en Annemie Wolffbrug

Geplaatst op 9 oktober 2023, 11:40 uur
Illustration

In oktober, november en december gaan we verder met de werkzaamheden voor de Lee Millerbrug en de Annemie Wolffbrug. De bruggen zijn belangrijk voor een goede verbinding met Centrumeiland, Strandeiland en de rest van de stad. Over deze bruggen gaat in december 2025 de IJtram rijden.

Lee Millerbrug
De start van de werkzaamheden is vertraagd door nesten van oeverzwaluwen. Nu de jonge vogels zijn uitgevlogen kunnen we het terrein opschonen. Onder de brug komen paviljoens. Dit zijn ruimtes die ondernemers kunnen gebruiken voor activiteiten op het water en op het strand. Er kan bijvoorbeeld een restaurant komen of een watersportclub. De paviljoens liggen direct aan het strand. Eerst graven we grond weg voor de bouwkuip en de paviljoens. Ook brengen we de damwanden aan. Op een later moment gaan de spoorbouwers werken zodat tram 26 door kan rijden naar Strandeiland.

Annemie Wolffbrug
De periode met de meeste overlast is achter de rug. Aannemer Mobilis gaat verder met het werk voor deze brug. We plaatsen een tijdelijke dam om het water te beschermen tegen vuil van de bouwplaats. We storten beton en plaatsen funderingspalen. Dat zijn de palen waar de brug op steunt. 

Contact
Carin Bosboom
Omgevingsmanager
06 8351 5465
c.bosboom@amsterdam.nl

Zie ook
Nieuwe bruggen op IJburg
IJburg: verlengen IJtram

Beeld bovenaan: bouwplaats Annemie Wolffbrug - Fotograaf: J. Ronner

Deel dit: