Bericht

Nieuwe school op Centrumeiland

Geplaatst op 19 oktober 2023, 08:57 uur
Illustration

Centrumeiland krijgt steeds meer vorm. We bouwen de komende jaren nog veel, maar kinderen van bewoners kunnen er nu al naar school. MKC de Schatkaart opende na de zomervakantie haar deuren.

De Schatkaart ligt aan het Srefidensiplein 419 op Centrumeiland. Het is een Montessori Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar oud. De school bestaat nu uit 2 onderbouwklassen en 1 middenbouw. Er is ook een kinderdagverblijf.

Nieuw gebouw
Het nieuwe gebouw sluit goed aan bij de visie van de school. De directie van De Schatkaart: “We vinden verbinding met natuur belangrijk. Het gebouw bestaat voor een groot deel uit natuurlijke materialen zoals hout. En er is er een daktuin, waar de kinderen zelf bloemen en planten zaaien. Ook willen we dat kinderen zich thuis voelen op school. Daarom hebben we het gezellig gemaakt met tapijten en planten.”

Verbinding
De school is de eerste openbare voorziening op het eiland. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van een nieuwe wijk. Voor de kinderen is het fijn om met buurtgenootjes naar school te gaan en samen de wereld te ontdekken. En dankzij de school leren ouders elkaar en de buurt beter kennen.

Laatste woonblok
We verwachten in 2028 klaar te zijn met bijna alle woningen en voorzieningen. Het laatste woonblok is klaar in 2029.

Contact
Martijn Kruijf, Omgevingsmanager IJburg
m.kruijf@amsterdam.nl 
06 5141 9935

Deel dit: