Bericht

2023 Feestelijk afsluiten zonder vuurwerk

Geplaatst op 18 december 2023, 13:58 uur
Illustration
profile picture
Leonie Huizinga

In Amsterdam is alleen nog kindervuurwerk toegestaan. De gemeente wil zo minder schade en overlast voor mensen en dieren. Het afsteken van alle andere vuurwerk is verboden. Er zijn veel activiteiten voor de jeugd om het jaar toch feestelijk af te sluiten.

 

In stadsdeel Oost kunnen jongens en meiden vanaf 15 december meedoen aan verschillende sport- en spelactiviteiten in de buitenlucht en in sporthallen. Zoals schaatsplezier op de ijsbaan en voetballen, tafeltennissen, basketballen, pijl en boogschieten, nintendogames, springkussen, stormbaan enzovoorts. 
Bekijk alle activiteiten op de website: https://www.amsterdam.nl/oostbeweegt > vakantieactiviteiten

 

Vuurwerkliefhebbers kunnen als toeschouwer genieten van spectaculaire shows van professioneel vuurwerk in de stad, georganiseerd door de gemeente. Electric Fireworks is de grootste show op het Museumplein. Bij de Sloterplas is een spectaculair vuurwerkshow te zien.

 

Als gemeente hechten we veel waarde aan de veiligheid en het welzijn van onze burgers. Bespreekt u het onderwerp thuis of met anderen? Op scholen praten ze over de risico’s en consequenties van het afsteken van vuurwerk, zoals letsel, schade aan eigendommen en juridische gevolgen. Bescherm elkaar én help de vuurwerkoverlast te verminderen.

Deel dit: