Bericht

Plaatsen van groen op de Pampuslaan

Geplaatst op 19 maart 2024, 10:39 uur
Illustration

De werkzaamheden aan het tramspoor en de bovenleidingmasten op het Haveneiland zijn bijna klaar. Half april starten we met de aanleg van het tramspoor op Strandeiland. Binnenkort planten we 21 bomen (platanen) op de Pampuslaan op het Haveneiland en 12 op Centrumeiland. Er gaan ook 5 bomen weg om onder andere plaats te maken voor de opstaphalte.

Bomen
Voor eind april planten we 21 platanen op de Pampuslaan op Haveneiland en 12 op Centrumeiland. Deze bomen laten veel zonlicht door. Ook plaatsen we 5.000 beukenhagen.

In de bocht tussen de IJburglaan en de Pampuslaan halen we op 28 maart 5 bomen weg, 3 daarvan staan tegenover de eindhalte. Deze bomen moeten weg omdat we daar de opstaphalte richting Amsterdam Centraal gaan maken. De andere 2 bomen staan bij de oversteekplaats voor voetgangers bij de Julius Pergerstraat. Deze bomen maken plaats voor een tram waarschuwingsinstallatie. Dit is een paal met knipperlicht en geluid om te waarschuwen dat de tram er aan komt.

Op hetzelfde stuk planten we in 2025 10 nieuwe bomen. Ook leggen we ongeveer 1.500 m² gras neer. De abri’s krijgen een groen dak met planten (sedum).

Deel dit: