Bericht

Werkzaamheden Annemie Wolffbrug en Lee Millerbrug

Geplaatst op 19 maart 2024, 17:25 uur
Illustration

We zijn druk bezig met het maken van de Annemie Wolffbrug en Lee Millerbrug. Voor de Annemie Wolffbrug ronden we werkzaamheden af voor de komst van brugdelen. Bij de Lee Millerbrug starten we betonwerkzaamheden.

Annemie Wolffbrug
Vanaf 20 maart verwijderen we de damwanden bij de Annemie Wolffbrug. Dat gebeurt door middel van trillingen en kan overlast geven. Dit duurt ongeveer 1,5 week. We brengen ook oeverbescherming aan in het water bij de Wim Noordhoekkade. Daarna maken we het bouwterrein klaar voor de komst van brugdelen in juli.

Aanlegplaats voor de schepen
Tegelijk met de bovenstaande werkzaamheden, maken we de aanlegplaats voor de schepen in orde. Deze schepen brengen de brugdelen. De aanlegplaats is naast de hondenuitrenplek tegenover de supermarkt. We brengen eerst extra zand aan in het water. Daarna brengen we damwanden aan en verankeren die om ze sterker te maken. Eind april zijn deze werkzaamheden afgerond.

Lee Millerbrug
Bij de Lee Millerbrug ronden we in maart de funderingswerkzaamheden af. Daarna starten we met de betonwerkzaamheden. Bij de betonwerkzaamheden horen ook speciale vleermuis- en oeverzwaluwkasten. Hierdoor hebben de vogels en vleermuizen straks een goede verblijfplaats in de brug.

Contact
Omgevingsmanager IJburg, Carin Bosboom
06 8351 5465
c.bosboom@amsterdam.nl 

Deel dit: