Bericht

Openingsfeest strandseizoen Strand IJburg

Geplaatst op 7 mei 2024, 10:38 uur
Illustration

Op zaterdag 25 mei is het weer feest. We vieren dan op Strand IJburg de opening van het nieuwe strandseizoen. Naast een informatiemarkt over de ontwikkelingen op IJburg zijn er ook activiteiten voor jong en oud. Dus gooi je strandspullen in je rugzak en kom langs tussen 13.00 en 16.00 uur.

Zomers programma

  • Ben je graag op het water? Doe mee aan een van de surfclinics of ga roeien in de IJburgbaai.
  • Blijf je liever op het strand? Doe mee met zumba, body balance, zandsculpturen bouwen of bumperballen, waarbij je in levensgrote ballen over het strand rolt.
  • Of bekijk bij VrIJland de expositie die onderdeel is van de atelierroute.


Activiteiten voor kinderen

Ook aan de kleintjes is gedacht. Kinderen kunnen met de reddingsboot meevaren of met de strandjeep meerijden, kunnen zich laten schminken of met een metaaldetector over het strand speuren. Bij VrIJland is een speeltuin ingericht en er is een luchtkussen op het strand.

En nog veel meer
Daarnaast kunnen bezoekers vliegeren op het strand of luisteren naar verhalen over de ontwikkeling van IJburg, maar ook over de vele fossielen die bij het opspuiten van IJburg zijn gevonden. Er is een makersmarkt met zelfgemaakte spullen van IJburgers. En ten slotte ligt een van de onderdelen van de Obstacle Run klaar voor de avonturiers om te oefenen voor de Obstacle Run in september.

Wanneer en waar
Datum: zaterdag 25 mei 2024
Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur
Plaats: Strand IJburg op Strandeiland

Extra bussen
Strand IJburg is bereikbaar met de fiets, auto en openbaar vervoer. Omdat er in het weekend van 25 mei gewerkt wordt aan het spoor, rijdt tram 26 niet. Er rijden extra bussen, die vertrekken vanaf de haltes van tram 26.

Contact
Carin Bosboom, omgevingsmanager IJburg
c.bosboom@amsterdam.nl 
06 8351 5465

Deel dit: