Bericht

Afsluiting Pampuslaan en Muiderlaan door transport brugdelen

Geplaatst op 26 juni 2024, 09:11 uur
Illustration

In juli sluiten we tijdens 3 verschillende nachten tussen 23.00 en 08.00 uur een deel van de Pampuslaan en de Muiderlaan af. We vervoeren dan stalen brugdelen van de Annemie Wolffbrug. De onderdelen zijn erg groot en komen daarom met speciaal transport over water en de weg.

Planning
In de volgende nachten zijn de afsluitingen:

• Van donderdag 4 juli op vrijdag 5 juli
• Van vrijdag 12 juli op zaterdag 13 juli
• Van zaterdag 20 juli op zondag 21 juli

Uitstel bij slecht weer of lage waterstand
Bij slecht weer of een te lage waterstand, stellen we het transport van de bruggen uit. Dat kan zelfs op het laatste moment nog gebeuren. We proberen het transport dan 1 of 2 dagen te verschuiven. We laten het via de website weten als dit gebeurt.

Gevolgen voor het verkeer
Het transport van dit soort grote en zware objecten brengt risico’s met zich mee. We zetten daarom de omgeving af. Voetgangers, fietsers, auto’s en de bus leiden we om. Alle omleidingen en andere maatregelen die we nemen gelden tussen 23.00 uur in de avond tot 08.00 uur de volgende ochtend.

Voetgangers

 • Voetgangers kunnen de Pampuslaan tussen de supermarkt en het strand niet gebruiken.
 • We leiden voetgangers naar en vanaf het strand om via de Marius Meijboomstraat, de Wim Noordhoekkade, de Strandeilandlaan en de straten van Centrumeiland.
 • Voetgangers die ’s avonds laat vanaf het strand komen, lopen de omgekeerde route. Het is een lange omleiding voor voetgangers, maar vanwege de veiligheidseisen is er geen snellere route beschikbaar.

Fietsers

 • Fietsers worden omgeleid via dezelfde route als voetgangers.

Auto's

 • Voor auto’s is de kruising Pampuslaan - Muiderlaan tot aan het verkeerslicht bij de Peter Martensstraat in beide richtingen afgesloten.
 • De omleiding IJburg-uit gaat via de Eva Besnyöstraat en de Peter Martenstraat
  naar de Muiderlaan.
 • De omleiding IJburg-in gaat vanaf de Muiderlaan, via de Ben van
  Meerendonkstraat naar de Pampuslaan.

Door de routes IJburg-in en IJburg-uit over twee straten te verspreiden,
voorkomen we te veel drukte op een van de straten.

Openbaar vervoer

 • Bus 66 Amsterdam, Station Bijlmer Arena - IJburg
  Bus 66 kan helaas niet dezelfde omleiding als auto’s gebruiken. Dit komt door de drempels die op de straten liggen. We korten de route van de bus in tijdens de omleidingen. Dit doen we voor alle bussen die rijden tussen 22.00 uur in de avond tot 09.00 uur de volgende dag. De bus rijdt vanaf Station Bijlmer Arena tot aan de halte Peter Martenstraat. Passagiers kunnen op de halte Peter Martensstraat overstappen op een minibusje. Dit busje pendelt tussen de halte Peter Martensstraat en de halte Vennepluimstraat.

Contact

Carin Bosboom, omgevingsmanager
06 8351 5465
c.bosboom@amsterdam.nl

Deel dit: