Bericht

Update: hervatting werkzaamheden Camille Balystraat en Nydia Ecurystraat

Geplaatst op 1 juli 2024, 12:18 uur
Illustration

Beste bewoner(s),

Zoals we in een vorige update al hebben laten weten, hebben wij moeten besluiten om de samenwerking met Van Wijk definitief te beëindigen. We hebben onze huisaannemer Sky Infra gevraagd om in ieder geval de werkzaamheden in de Camille Balystraat en Nydia Ecurystraat zo snel als mogelijk af te maken. We hebben hiervoor een prijsaanbieding ontvangen en na een korte periode van onderhandeling zijn wij akkoord gegaan met de prijs en gaan wij Sky Infra opdracht geven. Sky Infra krijgt opdracht om de hele Nydia Ecurystraat (aan beide kanten van de wadi tot aan de Gamerenstraat) en de Camille Balystraat af te maken.

Hervatting werkzaamheden in de week van 19 augustus
Sky Infra is nu bezig met het maken van een uitvoeringsplanning. Omdat Sky Infra lopende opdrachten niet zomaar kan onderbreken en ook extra personeel moet inhuren en inplannen (waarvan nog altijd schaarste is), weten we wel al dat de werkzaamheden pas kunnen starten na de bouwvak in de week van 19 augustus. Wij hebben met Sky alle mogelijkheden onderzocht om al eerder te kunnen starten, maar dat blijkt helaas niet mogelijk. We realiseren ons dat dit ondanks het vooruitzicht van de herstart, toch ook teleurstellend nieuws is.

Tijdelijke maatregelen
Omdat de periode tot aan de herstart van de werkzaamheden ongeveer 8 weken duurt, gaan we een aantal tijdelijke maatregelen nemen om de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid tijdelijk te verbeteren:
•    We gaan alle kuilen in de Camille Balystraat opvullen zodat de straat een meer egaal oppervlak krijgt. Dat loopt en fietst prettiger en is ook veiliger.
•    We leggen loopschotten neer naar alle voordeuren en alle parkeergarages in de Camille Balystraat. We maken aan beide kanten van de straat een pad van loopschotten voor de gevels langs.
•    We leggen ook loopschotten in het stuk van de Nydia Ecurystraat dat nu nog openligt.

Uitvoeringsplanning volgt binnenkort
Zodra Sky de uitvoeringsplanning planning klaar heeft, ontvangt u meer informatie over wanneer we in welke straat aan het werk zijn en hoe lang de werkzaamheden ongeveer duren.

Overige werkzaamheden worden uitgesteld
In verband met aanbestedingsregels mogen we de Quashibastraat en het restant van de Gamerenstraat niet ook aan Sky Infra gunnen. We begrijpen dat dit voor bewoners van die straten een teleurstelling is. Wij moeten ons echter aan de aanbestedingsregels houden en zijn verplicht het werk voor die straten opnieuw aan te besteden. We nemen deze straten mee in de aanbesteding voor de volgende fase van definitieve inrichting die op dit moment in voorbereiding is. U ontvangt hier na de zomer meer informatie over

Contact
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager, Martijn Kruijf: m.kruijf@amsterdam.nl 

Deel dit: