Samantha Everduim-Illidge

Bewoner, Ondernemer, Professional
Mijn expertise

Het bevorderen van een gemeenschap die groeit 
Stichting For an Equal Society werkt aan diverse beleidsmatige en sociaal maatschappelijke uitdagingen. Een van de producten van de stichting, is School2Community (S2C). De stichting slaat hiervoor de handen in één met een school en gaat samen de uitdaging aan om met leerlingen van de school en jongeren uit de desbetreffende stadsdeel of wijk de omgeving met elkaar te verbinden. Ons uitgangspunt is: “It takes a village to raise a child” en vormt hierbij de leidraad voor de richtlijnen waar School 2 Community voor staat.


Samen bouwen wij een brug naar een stimulerende omgeving voor een dynamisch en blijvend proces van leren, onderzoeken, creëren en proberen. Dit doen wij op diverse manieren met uiteenlopende programma’s om zo van binnen (School) naar (2) buiten (Community) te werken. Ons doel is om een eenheid te vormen tussen de ontwikkeling van de gemeenschap vanuit de school enerzijds en de directe omgeving anderzijds.

Mijn mogelijkheden

Het team en ik zijn conceptontwikkelaars, programmamakers en productieleiders binnen de kunst en cultuur sector in de breedste zin. Het bijdragen aan communitybuilding en talentontwikkeling staat centraal, waarbij het proces het belangrijkste is. Wij kunnen d.m.v. persoonlijke wensen diverse workshops  en projecten aanbieden met behulp van de community. 

Relevante ervaring

Het ontwerpen en ontwikkelen van diverse (duurzame) concepten, projecten, workshops en masterclasses, gefocust op kinderen, jeugd en jongvolwassenen.

Bekijk Samantha Everduim-Illidge ook in