Bericht

Bouw-en Wooncafé: Gemeente Kwartiertje, IJ up en bewonersinitiatieven

Geplaatst op 7 februari 2023, 15:32 uur
Illustration

Het eerste bouwcafé van dit jaar vond weer plaats op 2 februari! Wij verwelkomden ruim 25 zelfbouwers, bewoners, geïnteresseerden en vertegenwoordigers van de gemeente.

Bij de start werd door Audrey Felter, junior projectmanager Centrumeiland van de gemeente Amsterdam aangegeven dat de naam van het BouwCafé niet meer van toepassing is. Er wordt op het Centrumeiland namelijk niet alleen gebouwd maar ook gewoond! Het voorstel is om de naam te wijzigen. Voor nu noemen we het Bouw- en Wooncafé. Suggesties voor een andere passende naam zijn welkom.

De avond werd voortgezet met ‘het Gemeente Kwartiertje’. Joost Coulier, projectmanager en nieuwe collega binnen het projectteam van Centrumeiland, informeerde de aanwezigen over alle ontwikkelingen op- en rondom het eiland. De link naar de presentatie staat op Hallocentrumeiland.nl.

Angelina Hopf, architect bij Olaf Gipser Architects van de woon coöperatie IJ up (kavel 13.08) nam ons mee in het ontwerpproces.

Gerben Janse, lid van het Bouw- en Wooncaféteam, sloot de avond af met een korte vragenronde. Aanwezigen konden ideeën, vragen en opmerkingen met elkaar uitwisselen. Initiatiefnemers werden uitgenodigd over hun verschillende initiatieven en activiteiten te vertellen. Bij interesse kun je aansluiten via één van onderstaande links!

De avond eindigde met een netwerkborrel. Zelfbouwers, bewoners en vertegenwoordigers van de gemeente spraken met elkaar onder het genot van een snack en drankje.

Wil je meer weten over het Bouw- Wooncafé? Kijk op Hallocentrumeiland.nl. Deze afgelopen editie van het Bouw- en Wooncafé was erg geslaagd. In april vindt de volgende editie plaats. Houd hiervoor Hallocentrumeiland.nl en de nieuwsbrief in de gaten. Graag zien wij u dan!

Deel dit: