Bericht

Burenplantdag zaterdag 11 maart

Geplaatst op 14 maart 2023, 17:08 uur
Illustration

Afgelopen zaterdag 11 maar was de Burenplantdag op Centrumeiland. Buurtbewoners konden bakken vullen met planten, kruiden en groenten. Kinderen konden pindakettingen en insectenhotels maken. Een zeer geslaagde dag voor de buurt!

Bezigheden tijdens Burenplantdag

Een enthousiaste groep Centrumeilandbewoners met groene vingers heeft tijdens de Burenplantdag hergebruikte betonnen bakken gevuld met planten. Er zijn verschillende soorten planten gebruikt, waar vlinders en bijen dol op zijn. Kinderen hebben (samen met de papa’s en mama’s) pindakettingen geregen voor vogels en er is een insectenhotel gebouwd: het Hiltor. Tijdens de Burenplantdag was er ook genoeg aangelegenheid om nieuwe buren te leren kennen en praatjes te maken onder het genot van een vers kopje koffie of thee van de baristabar van Smart Coffee.

De Bouwgaard

Hiernaast heeft bewonersinitiatief De Bouwgaard een tweede locatie gekregen in een tijdelijk ingericht plantsoen aan de Van Gamerenstraat en Nydia Ecurystraat. De houten moestuinbakken in het plantsoen zijn beplant en ingezaaid met verschillende kruiden en groenten die straks door de buurt geplukt kunnen worden. In het plantsoen staan ook picknickbanken voor ontmoeting en liggen er boomstammen en keien voor kinderen om op te klauteren. 

Rondleiding door stadsecoloog en landschapsarchitect 

Ook voor de buren met wat minder groene vingers was er genoeg te doen. Zo is er door de stadsecoloog en landschapsarchitect van de gemeente een rondleiding gegeven langs de Zuidelijke natuuroever en de proefwadi op Centrumeiland.

Deel dit: